Hallo!

Mijn naam is Esther Bakker, ik ben 23 jaar en woon samen met mijn vriend (piraat) Martijn en zoontjes Floyd en Logan in Wijdenes. 

 

Voordat Floyd geboren werd wisten wij al dat we hem zouden dragen. In een doek welteverstaan want "zo'n draagzak is net een rugzak en je doet je kind toch niet in een rugzak!?" (aldus Martijn).

 

Zo gezegd zo gedaan, dus toen Floyd 8 dagen oud was droeg ik hem voor het eerst in de draagdoek. En ik ben er tot nu toe nog niet mee gestopt.

Ik geloof dat we de kinderwagen niet meer dan een handvol keer gebruikt hebben, en dat we iedere keer weer spijt kregen dat we geen draagdoek mee hadden.

 

Sinds ik begonnen ben met dragen, ben ik mij er steeds verder in gaan verdiepen en ik realiseerde mij dat ik deze kennis graag met andere ouders wil delen. Zodoende besloot ik begin 2017 de basisopleiding draagconsulent te doen. Ondertussen heb ik ook de gevorderde opleiding afgerond en ben ik aangesloten bij de Vereniging van DraagdoekConsulenten (VDC).

 

Sinds 2019 geef ik ook de zwangerschapscursus Liefdevolle Verwachting. De zwangerschapscursus die aanstaande ouders écht voorbereid op het leven met hun kindje.

 


Opleidingen

  • ®Die Trageschule Basis (april 17)
  • ®Die Trageschule Gevorderd (november 17)
  • Leidstercursus Liefdevolle verwachting (november 19)
  • Bsc Pedagogiek (onafgerond)