Over de zwangerschapscursus

De babytijd is een prachtige, bijzondere maar ook intensieve en soms onzekere tijd. Er komt veel op je af als nieuwe ouder! Niet alleen aan adviezen, maar ook aan informatie en producten. Dan hebben we het over de gevoelens nog niet eens gehad!

 

Tijdens de 4 cursusmomenten van “Liefdevolle verwachting” leer je alles over de eerste 2 jaar met je baby. Wat heeft een baby eigenlijk écht nodig? En wat verwacht een baby van het leven buiten de buik? Welk beeld heb jij van het ouderschap en is dit gelijk aan de behoeftes die je baby heeft? Er wordt je niet gezegd wat je moet doen, je krijgt enkel informatie, het vertrouwen en handvatten waarmee jullie zelf de opvoedkeuzes kunnen maken die aansluiten bij jullie situatie.

 

Wanneer je een zwanger bent, heb je een verwachting van hoe het leven na de bevalling zal zijn. Wanneer deze opvoedverwachting niet realistisch is, en het dus allemaal heel anders blijkt te zijn, kan dit grote gevolgen hebben voor jou en je gezin. Wanneer alles anders loopt dan jij van te voren had gedacht, daalt je zelfvertrouwen. Dat kan uitwerken op meerdere onderdelen in je leven, zoals bijvoorbeeld de partnerrelatie tot zelfs de mate waarmee jij je leven positief beoordeeld. Een negatieve spiraal. Door ouders een realistische opvoedverwachting te bieden kun je in veel gevallen veel van deze problemen samen ondervangen. Daarom is Liefdevolle Verwachting er! Daarnaast is het vooral ook erg gezellig!

Tijdens de cursus bespreken we onder andere

 • Hechting
 • Huilen
 • Slapen
 • (borst-,fles- en bij)Voeding
 • Partnerrelatie
 • Babyproducten en veiligheid
 • Fysieke- en mentale ontwikkeling van je baby
 • Ergonomisch dragen

Dit alles is bekeken vanuit het natuurlijke gedrag en behoeften van je baby en het jonge kind. Maar we gaan ook kijken naar de verwachtingen en behoeften van de aanstaande ouders.

 

Daarnaast is er genoeg ruimte om te praten met elkaar. Over hoe je tegen de onderwerpen aankijkt, wat je verwachting is, of misschien zelfs je ervaring en we zullen samen bouwen aan het sociale netwerk.  Het doel is niet om op te leggen hoe je het “moet” aanpakken, maar wel om je als jonge ouders handvatten mee te geven in de eerste twee jaar na de geboorte. Je gaat samen het jonge kind leren begrijpen en hoe in te spelen op de behoeften die het heeft. Enkel wanneer je begrijpt hoe de hechting verloopt en wat de behoeften zijn van een baby, kun je de voor jullie juiste keuzes maken.

 

Een grote meerwaarde van het volgen van de cursus Liefdevolle verwachting is het persoonlijke contact. Je hebt alle ruimte om vragen te stellen en te sparren over de onderwerpen. Ook leer je nieuwe mensen kennen.

 

Liefdevolle Verwachting is voor alle aanstaande ouders. Niet alleen voor ouders die hun eerste baby verwachten! Ook zeker wanneer je al ouder bent, is 'Liefdevolle verwachting' absoluut een aanrader. Veel ouders ervaring veel (h)erkenning en veelal ook bevestiging van hun gevoelens en ervaringen bij hun eerdere kind(eren).

 

Aarzel je nog of de cursus iets voor jullie is? Neem vooral contact op! Ik bekijk graag met jullie of de cursus voldoende aansluit bij jullie wensen en waar mogelijkheden liggen tot aanpassing.

Kosten

De kosten voor de groepscursus zijn €150,- per deelnemerskoppel.
 

Wat krijg je

 • Deelname aan de bijeenkomsten van “Liefdevolle verwachting” waarbij uiteraard ook de partner van harte welkom is.
 • Een terugkom moment na een aantal maanden, mét je baby! Zo kunnen we ervaringen delen en vragen stellen nu het wonder gearriveerd is.
 • Kleine groepen, waardoor er aandacht kan zijn voor ieders ervaringen en verhalen.
 • Vanuit Liefdevolle Verwachting verschijnen er met regelmaat blogs waarvan de inhoud aansluit op de onderwerpen uit de cursus. Bijvoorbeeld het huidige seizoen, nieuwe ontwikkelingen of informatieve stukken.
 • Informatie welke gebaseerd is op wetenschap.
 • Een besloten Facebookgroep waar je contact kunt houden met elkaar, en je laagdrempelig je vragen stellen en ervaringen delen met elkaar en je cursusleidster.
 • Een Facebookpagina waarop nieuws, artikelen, leuke nieuwtjes of soms grappige plaatjes worden gedeeld.
 • Up to date kennis, leidsters worden op de hoogte gehouden van relevante literatuur.

Locatie en Data

De cursus wordt gegeven in de prachtige ruimte van ontmoetingsplek 'Bij de Buurtvrouw'. Parkeren kan achter op het terrein.
Sociale ontmoetingsplek 'Bij de Buurtvrouw'
Kerkbuurt 52
1608EN Wijdenes

 

Eerstvolgende data van de cursusreeks zijn nog niet bekend.

 

Individuele cursus

Kun jij niet wachten op een volgende reeks? Of zou je liever een cursus op maat krijgen? Dit is mogelijk! Neem contact op voor meer informatie over de opties. 

 

Kosten

De kosten voor een privécursus zijn €225,-.