Geboorte · 16. maart 2020
Het maken van een geboorteplan is gewoon heel erg nuttig. Het helpt je stil te staan bij wat jij belangrijk vind tijdens een bevalling, het geeft duidelijkheid voor jezelf, je partner en zorgverleners, en het geeft je de kans na te denken over jouw keuzes bij verschillende scenario's.
Geboorte · 16. maart 2020
“Waarom zou je een geboorteplan maken? Een bevalling is toch niet te plannen.”. Het is een opmerking die ik regelmatig langs zie komen of te horen krijg. Helemaal nu ik zelf weer zwanger ben. Dus ik dacht laat ik eens antwoord geven op die vraag; waarom zou je nou eigenlijk een geboorteplan maken?
Geboorte · 25. februari 2020
Vorige week plaatste ik het eerste deel van dit verhaal; de aanloop naar de bevalling. Nu volgt dus deel twee; de bevalling zelf. Ik zal beginnen met een zeer korte ‘previously on…’ voor de mensen die deel 1 niet gelezen hebben (wel lezen hoor!).
Moederraad · 24. februari 2020
Bijna 20 weken zwanger. Dan is het tijd voor de 20-weken echo, als je daar voor kiest uiteraard. Wij deze keer wel weer. Ik maakte mij totaal geen zorgen om de uitkomst. Na het nieuws van die geruststellings echo had ik weer 100% vertrouwen in mezelf, de baby en mijn intuïtie.
Geboorte · 18. februari 2020
Het is alweer even geleden. Logan is een paar weken terug al 2 jaar geworden en in juli verwachten we ons derde kindje. Dat weerhoudt mij er uiteraard niet van om het verhaal van zijn bevalling te vertellen. Ter lering ende vermaak. Of iets dergelijks. Ik ga dit verhaal in twee delen doen: de aanloop en de bevalling zelf.
Moederraad · 17. januari 2020
In mijn vorige blog vertelde ik dat ik alle vertrouwen heb in mijn lichaam en het kindje in mijn buik tijdens een zwangerschap. En hoewel dit waar was voor mijn tweede zwangerschap (tijdens mijn eerste zwangerschap was het nog nieuw en spannend), voelde ik nu bij de derde toch vanaf het begin een onzekerheid. Iets voelde anders.
Moederraad · 16. december 2019
Ik zal mij even voorstellen, ik ben Esther, ik woon samen met mijn vriend Martijn en onze zoontjes Floyd en Logan in Wijdenes. Ik werk als draagconsulent en ik geef zwangerschapscursussen. In juli 2020 verwachten wij ons derde kindje. Voor Moederraad geboortehart neem ik jullie de komende maanden met ons mee in deze zwangerschap.
Borstvoeding · 03. september 2019
Dat mensen apen zijn
Borstvoeding · 01. augustus 2019
Vandaag is het begin van Wereld borstvoeding week. Overal zie je borstvoedingsfoto's, lees je over hoe goed moedermelk is voor een baby en de borstvoedingstips vliegen je om de oren. Wat nu als je zo enorm graag wilde, en het lukte niet? Dan doet het pijn om de hele week al die blije foto's langs te zien komen en om te horen hoeveel voordelen het heeft. Waarom geen week voor ouders die zo graag wilden, maar waar het niet ging?
Dagjes uit · 11. juli 2019
Sprookjeswonderland. Een magische plek voor jonge kinderen.

Meer weergeven